3 dl mlijeka
3 dag margarina
4 jaja
15 dag brašna
sol
rum, 1 žličica
20 dag masti
3 dag šećera
Postupak pripreme
U kipuće mlijeko stavi se margarin, ili maslac, ukuhatjte brašno i pecite na vatri, dok se ne počne ljuštiti od žlice. Kad se ohladi, umiješajte pomalo jaja i rum. Tijesto posolite. Tu smjesa stavite u štrcaljku i štrcajte 8 cm duge komadiće u vruću mast, te pržite dok ne dobe svjetložutu boju. Dok su još vrući, pospite šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+988)
Sastojci
- 3 dl mlijeka
- 3 dag margarina
- 4 jaja
- 15 dag brašna
- sol
- rum, 1 žličica
- 20 dag masti
- 3 dag šećera
Postupak pripreme
U kipuće mlijeko stavi se margarin, ili maslac, ukuhatjte brašno i pecite na vatri, dok se ne počne ljuštiti od žlice. Kad se ohladi, umiješajte pomalo jaja i rum. Tijesto posolite. Tu smjesa stavite u štrcaljku i štrcajte 8 cm duge komadiće u vruću mast, te pržite dok ne dobe svjetložutu boju. Dok su još vrući, pospite šećerom.