Istarski fuži s tartufima

recepti_bez_slike
35 dag brašna 1 jaje 10 dag tartufa 10 dag pršuta 10 dag naribanog sira parmezana 1 grančica peršinovog lista maslac papar sol priprema: Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i narežite na kvadrate 4x4 cm. Zatim od narezanih kvadrata oblikujte fuže tako da se dva suprotna ugla saviju prema sredini i pritisnu da se zalijepe. Zatim fuže malo prosušite pa ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih u posudu na zagrijani maslac, izmiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. Posebno na zagrijanom maslacu kratko popržite naribane tartufe i pršut narezan na kockice, posolite, popaprite pa zalijte sa 1 dl juhe ili vode i pustite da malo prokuha. Ovu smjesu prelijte preko kuhanih fuža i na vatri lagano izmiješajte. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+763)

Sastojci:

  • 35 dag brašna
  • 1 jaje
  • 10 dag tartufa
  • 10 dag pršuta
  • 10 dag naribanog sira parmezana
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslac
  • papar
  • sol

priprema:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i narežite na kvadrate 4x4 cm. Zatim od narezanih kvadrata oblikujte fuže tako da se dva suprotna ugla saviju prema sredini i pritisnu da se zalijepe. Zatim fuže malo prosušite pa ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih u posudu na zagrijani maslac, izmiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. Posebno na zagrijanom maslacu kratko popržite naribane tartufe i pršut narezan na kockice, posolite, popaprite pa zalijte sa 1 dl juhe ili vode i pustite da malo prokuha. Ovu smjesu prelijte preko kuhanih fuža i na vatri lagano izmiješajte. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu po želji.

 

Prosjek: 4 (+763)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)