Istarski fuži s tartufima
Sastojci:
- 35 dag brašna
- 1 jaje
- 10 dag tartufa
- 10 dag pršuta
- 10 dag naribanog sira parmezana
- 1 grančica peršinovog lista
- maslac
- papar
- sol
priprema:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i narežite na kvadrate 4x4 cm. Zatim od narezanih kvadrata oblikujte fuže tako da se dva suprotna ugla saviju prema sredini i pritisnu da se zalijepe. Zatim fuže malo prosušite pa ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih u posudu na zagrijani maslac, izmiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. Posebno na zagrijanom maslacu kratko popržite naribane tartufe i pršut narezan na kockice, posolite, popaprite pa zalijte sa 1 dl juhe ili vode i pustite da malo prokuha. Ovu smjesu prelijte preko kuhanih fuža i na vatri lagano izmiješajte. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): istarsko jelo / istarski fuži / fuži
- Sastojci: tartufe / sol / sir / pršut / peršinov list / parmezan / papar / maslac / jaje / jaja / brašno