6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice mlijeka
6 žlica brašna
1 v š
1 prašak za pecivo
Žumanjke pjenasto istuć sa šećerom i vš.,dodat im mlijeko i brašno.Čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo postupno umješati sa drvenom kuhačom u smjesu. Izliti u obložen lim i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.(čačkalicom provjeriti da li je pečeno)
Krema:
25-50 dag jagoda (sat dva prije pečenja torte jagode isjeckati na tanke ploškice i posuti sa malo limunovog soka i šećerom da puste sok s kojim ćemo poslije natopiti biskvite)
2 pudinga od vanilije
0.8 l mlijeka
2-3 žlice margarina
0.5 l hople
1 čvrsti jogurt
Puding kuhamo prema uputama na kesici s tim da ne kuhamo u 1 l mlijeka nego u 0.8 l mlijeka.
Još vrućem pudingu dodamo 2-3 žlice margarina ,promješamo da se otopi i ostavimo da se hladi. Hoplu zamješamo do pola i dodamo joj jogurt te mješamo do kraja(da bude čvrsta). Prerezane biskvite natopimo sa sokom od jagode(malo samo)i slažemo red pudinga pa jagode pa hoplu i poklopimo sa drugim biskvitom te ukrasimo po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+534)
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 4 žlice mlijeka
- 6 žlica brašna
- 1 v š
- 1 prašak za pecivo
Žumanjke pjenasto istuć sa šećerom i vš.,dodat im mlijeko i brašno.Čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo postupno umješati sa drvenom kuhačom u smjesu. Izliti u obložen lim i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.(čačkalicom provjeriti da li je pečeno)
Krema:
- 25-50 dag jagoda (sat dva prije pečenja torte jagode isjeckati na tanke ploškice i posuti sa malo limunovog soka i šećerom da puste sok s kojim ćemo poslije natopiti biskvite)
- 2 pudinga od vanilije
- 0.8 l mlijeka
- 2-3 žlice margarina
- 0.5 l hople
- 1 čvrsti jogurt
Puding kuhamo prema uputama na kesici s tim da ne kuhamo u 1 l mlijeka nego u 0.8 l mlijeka.
Još vrućem pudingu dodamo 2-3 žlice margarina ,promješamo da se otopi i ostavimo da se hladi. Hoplu zamješamo do pola i dodamo joj jogurt te mješamo do kraja(da bude čvrsta). Prerezane biskvite natopimo sa sokom od jagode(malo samo)i slažemo red pudinga pa jagode pa hoplu i poklopimo sa drugim biskvitom te ukrasimo po želji.
Nemojte me sad zafrkavati ako Vam kažem da mi je ovo najdraža torta...Stvarno je za čas gotova, a prefina...Za vas koji niste baš skužili recept,malo malo drugačije...
jagode operemo i očistimo. U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu.
U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice.Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi.Kad se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Kad se preljev ohladi,tortu rezati! U slast