Lički lonac

recepti_bez_slike
Šolet (čolet)  40 dkg graha  3 dkg masti  1/2 kg suhog mesa  5 dkg luka  4 dkg brašna  paprika Priprema: Grah se očisti, opere i moči u vodi. Mast i brašno se dobro izmiješaju sa sitno nasjeckanim lukom, pa zajedno s opranim i izrezanim suhim mesom stave u namočeni grah. Zatim se doda crvene paprike i stavi na toplo preko noći. Drugi dan se kuha dok ne budu grah i meso mekani. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)
Priređuje se kao bosanski lonac, samo se umjesto svinjetine i govedine uzima ovčetina ili janjetina.

Sastojci:

Šolet (čolet) 

  • 40 dkg graha 
  • 3 dkg masti 
  • 1/2 kg suhog mesa 
  • 5 dkg luka 
  • 4 dkg brašna 
  • paprika

Priprema:

Grah se očisti, opere i moči u vodi. Mast i brašno se dobro izmiješaju sa sitno nasjeckanim lukom, pa zajedno s opranim i izrezanim suhim mesom stave u namočeni grah. Zatim se doda crvene paprike i stavi na toplo preko noći. Drugi dan se kuha dok ne budu grah i meso mekani.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)