Mađarske tortice; Kokosove tortice

recepti_bez_slike
7 bjelanjaka 7 žutanjaka 35 dag šečera 9 žlica vruće vode 25 dag brašna oštrog 1 prašak za pecivo 2 žlice kakaa Krema 2 jaja 20 dag šečera 2 vanilin šečera 5 žlica brašna 3 dcl mlijeka 15 dag brašna 7 dag kokosovog brašna Čokoladna glazura 5 dag čokolade 5 dag margarine 2 žlice mlijeka 2 žlice bijelog ulja Priprema Umješati biskvit i polovicu ulijati u lim obložen papirom za peku. U ostatak smjese dodati kakao, promješati i ulijati u drugu polovicu lima. Staviti peći u naprijed ugrijanu pečnicu na 20-25 min na 180 stupnjeva. Kad je biskvit pečen, stavimo ga na ravnu površinu te pustimo da se ohladi. Hladnog pomoću kalupa il neke manje čaše izrežemo u krugiće. Za kremu u mlijeko stavimo umučena jaja, šečer, brašno i vanilij šečer, te kuhamo na laganoj vatri, nonstop mješajući. Kad se krema zgusne maknemo sa štednjaka te pustimo da se dooobro ohladi. Kad je krema hladna u nju umješamo margarin te kokos. (ja to radim električnom mješalicom). Čokoladu, margarin ulje i mlijeko rastopimo na pari. Po 2 biskvitića spajamo kremom (ja kombiniram jedan takmi biskvit pa kremu pa svijetli biskvit). Kremu namažemo i s vanjske strane biskvita te takvog povaljamo u kokos. Na vrh kolačica stavimo po žličicu rastopljene čokolade. Pustimo neko vrijeme da odstoji i uživamo!!! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+814)
Zazvonio mi telefon, mama zove.. Ona bi jela one tortice od kokosa.. pa ajde, složit ću joj tu kalorijsku bombu, jer i meni se poželjelo nešto takvoga u te hladne dane..

Biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 7 žutanjaka
  • 35 dag šečera
  • 9 žlica vruće vode
  • 25 dag brašna oštrog
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

Krema

  • 2 jaja
  • 20 dag šečera
  • 2 vanilin šečera
  • 5 žlica brašna
  • 3 dcl mlijeka
  • 15 dag brašna
  • 7 dag kokosovog brašna

Čokoladna glazura

  • 5 dag čokolade
  • 5 dag margarine
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice bijelog ulja

Priprema

  1. Umješati biskvit i polovicu ulijati u lim obložen papirom za peku. U ostatak smjese dodati kakao, promješati i ulijati u drugu polovicu lima. Staviti peći u naprijed ugrijanu pečnicu na 20-25 min na 180 stupnjeva.
  2. Kad je biskvit pečen, stavimo ga na ravnu površinu te pustimo da se ohladi. Hladnog pomoću kalupa il neke manje čaše izrežemo u krugiće.
  3. Za kremu u mlijeko stavimo umučena jaja, šečer, brašno i vanilij šečer, te kuhamo na laganoj vatri, nonstop mješajući.
  4. Kad se krema zgusne maknemo sa štednjaka te pustimo da se dooobro ohladi.
  5. Kad je krema hladna u nju umješamo margarin te kokos. (ja to radim električnom mješalicom).
  6. Čokoladu, margarin ulje i mlijeko rastopimo na pari.
  7. Po 2 biskvitića spajamo kremom (ja kombiniram jedan takmi biskvit pa kremu pa svijetli biskvit). Kremu namažemo i s vanjske strane biskvita te takvog povaljamo u kokos. Na vrh kolačica stavimo po žličicu rastopljene čokolade.
  8. Pustimo neko vrijeme da odstoji i uživamo!!!
Prosjek: 4 (+814)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)