Makedonski kotlić

recepti_bez_slike
2 kg janjetine 15 dag ulja 50 dag luka 1 litra bijelog vina 50 dag svježih rajčica 50 dag mladog luka 1 ljuta svježa ili sušena paprika sol papar Priprema: nasjeckajte sitno luk, meso narežite na manje kriške. Kotlić pristavite na vatru, ulijte masnoću, dodajte sjeckani luk, popržite, dodajte meso, papar, sol, i pirjajte. Kad meso omekša, dodajte ljutu papriku i narezane rajčice. Pirjajte još desetak minuta, dodajte luk i još pirjajte 15 minuta. Jelo razrijedimo vrućim vinom i poslužimo s domaćim kukuruznim ili crnim kruhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+277)
Ovo smo jeli u kampu na Ohridskom jezeru i kad smo skužili da je jedlo idealno za takva mjesta i prilike, pripremali svaki dan svih sedam dana i još nam nije bilo dosta.

Sastojci:

  • 2 kg janjetine
  • 15 dag ulja
  • 50 dag luka
  • 1 litra bijelog vina
  • 50 dag svježih rajčica
  • 50 dag mladog luka
  • 1 ljuta svježa ili sušena paprika
  • sol
  • papar

Priprema:

nasjeckajte sitno luk, meso narežite na manje kriške. Kotlić pristavite na vatru, ulijte masnoću, dodajte sjeckani luk, popržite, dodajte meso, papar, sol, i pirjajte. Kad meso omekša, dodajte ljutu papriku i narezane rajčice. Pirjajte još desetak minuta, dodajte luk i još pirjajte 15 minuta. Jelo razrijedimo vrućim vinom i poslužimo s domaćim kukuruznim ili crnim kruhom.

Prosjek: 4 (+277)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)