Makedonski kotlić
Ovo smo jeli u kampu na Ohridskom jezeru i kad smo skužili da je jedlo idealno za takva mjesta i prilike, pripremali svaki dan svih sedam dana i još nam nije bilo dosta.
Sastojci:
- 2 kg janjetine
- 15 dag ulja
- 50 dag luka
- 1 litra bijelog vina
- 50 dag svježih rajčica
- 50 dag mladog luka
- 1 ljuta svježa ili sušena paprika
- sol
- papar
Priprema:
nasjeckajte sitno luk, meso narežite na manje kriške. Kotlić pristavite na vatru, ulijte masnoću, dodajte sjeckani luk, popržite, dodajte meso, papar, sol, i pirjajte. Kad meso omekša, dodajte ljutu papriku i narezane rajčice. Pirjajte još desetak minuta, dodajte luk i još pirjajte 15 minuta. Jelo razrijedimo vrućim vinom i poslužimo s domaćim kukuruznim ili crnim kruhom.