10 dag badema
10 dag sitnog šećera
1 bjelanjak
Priprema:
Bademe potopite u kipuću vodu i nakon 1 minute izvadite i ogulite smeđu kožicu. Dobro ih posušite i sameljite. Sitni šećer, bjelanjke i bademe dugo miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. To je osnovna smjesa marcipana.
Uzeti grudicu maslaca, dobro ga omekšati i dodati dio marcipan smjese kako bi se lakše namazala na tortu. Lagano premazati preko parfe kreme i ujednačiti. Na marcipan poredati narezane naranče i preliti ih svijetlim preljevom napravljenim prema uputi na vrećici.
Tortu ukrasiti šlagom s ekstraktom od naranče, napraviti svjetliju i tamniju nijansu. Ponovno dobro ohladite i hladno poslužite. Od ostatka marcipana i jestive boje napravite ružice za ukras. Torta je lagana okusa, može se napraviti u svako godišnje doba, lijepo ukrasiti i djeci je omiljena.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+806)
Ovo je osnovni recept za marcipan kojim uz malo mašte i kreativnosti možete napraviti prekrasne ukrase.
Sastojci:
- 10 dag badema
- 10 dag sitnog šećera
- 1 bjelanjak
Priprema:
Bademe potopite u kipuću vodu i nakon 1 minute izvadite i ogulite smeđu kožicu. Dobro ih posušite i sameljite. Sitni šećer, bjelanjke i bademe dugo miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. To je osnovna smjesa marcipana.
Uzeti grudicu maslaca, dobro ga omekšati i dodati dio marcipan smjese kako bi se lakše namazala na tortu. Lagano premazati preko parfe kreme i ujednačiti. Na marcipan poredati narezane naranče i preliti ih svijetlim preljevom napravljenim prema uputi na vrećici.
Tortu ukrasiti šlagom s ekstraktom od naranče, napraviti svjetliju i tamniju nijansu. Ponovno dobro ohladite i hladno poslužite. Od ostatka marcipana i jestive boje napravite ružice za ukras. Torta je lagana okusa, može se napraviti u svako godišnje doba, lijepo ukrasiti i djeci je omiljena.