Nadjevena teleća prsa
Sastojci:
- 1,20 kg teletine od vrha rebara
- 10 dag kuhane šunke
- 2 žemlje
- 2 glavice luka
- 2 jaja
- 1 dl mlijeka
- 25 dag mrkve
- 50 dag krumpira
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Iz vrha telećih rebara izvadite kosti i urežite prostor za nadjev, pa operite, ocijedite i posolite s vanjske i unutarnje strane. Zatim napravljen prostor napunite nadjevom i pričvrstite čačkalicama. Stavite u prikladnu nauljenu posudu, prelijte mješavinom ulja i vode, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za vrijeme pečenja zalijevajte meso vlastitim sokom, a po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno skuhajte oguljene i narezane krumpire, te narezanu mrkvu. Dodajte pri kraju pečenja u lim u kojem se peće meso. Pečena prsa narežite na odreske i složite na sredinu pladnja, a okolo poredajte kuhano povrće, posuto nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz zelenu salatu.
Nadjev: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, sklonite s vatre i ohladite, pa dodajte žemičke, prethodno prelivene mlijekom, narezanu šunku, nasjeckani peršinov list i jaja, posolite, popaprite i izmiješajte u povezanu smjesu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): teleće jelo / teleća prsa / mesno jelo
- Sastojci: žemlja / ulje / teletina / šunka / sol / peršinov list / papar / mrkva / mlijeko / luk / krumpir / jaja