Nadjevena teleća prsa

Autor: miracool   (palac x 1507) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1,20 kg teletine od vrha rebara 10 dag kuhane šunke 2 žemlje 2 glavice luka 2 jaja 1 dl mlijeka 25 dag mrkve 50 dag krumpira 2 grančice peršinovog lista ulje papar sol Priprema: Iz vrha telećih rebara izvadite kosti i urežite prostor za nadjev, pa operite, ocijedite i posolite s vanjske i unutarnje strane. Zatim napravljen prostor napunite nadjevom i pričvrstite čačkalicama. Stavite u prikladnu nauljenu posudu, prelijte mješavinom ulja i vode, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za vrijeme pečenja zalijevajte meso vlastitim sokom, a po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno skuhajte oguljene i narezane krumpire, te narezanu mrkvu. Dodajte pri kraju pečenja u lim u kojem se peće meso. Pečena prsa narežite na odreske i složite na sredinu pladnja, a okolo poredajte kuhano povrće, posuto nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz zelenu salatu. Nadjev: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, sklonite s vatre i ohladite, pa dodajte žemičke, prethodno prelivene mlijekom, narezanu šunku, nasjeckani peršinov list i jaja, posolite, popaprite i izmiješajte u povezanu smjesu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+297)

Sastojci:

  • 1,20 kg teletine od vrha rebara
  • 10 dag kuhane šunke
  • 2 žemlje
  • 2 glavice luka
  • 2 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 25 dag mrkve
  • 50 dag krumpira
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Iz vrha telećih rebara izvadite kosti i urežite prostor za nadjev, pa operite, ocijedite i posolite s vanjske i unutarnje strane. Zatim napravljen prostor napunite nadjevom i pričvrstite čačkalicama. Stavite u prikladnu nauljenu posudu, prelijte mješavinom ulja i vode, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za vrijeme pečenja zalijevajte meso vlastitim sokom, a po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno skuhajte oguljene i narezane krumpire, te narezanu mrkvu. Dodajte pri kraju pečenja u lim u kojem se peće meso. Pečena prsa narežite na odreske i složite na sredinu pladnja, a okolo poredajte kuhano povrće, posuto nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz zelenu salatu.

Nadjev: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, sklonite s vatre i ohladite, pa dodajte žemičke, prethodno prelivene mlijekom, narezanu šunku, nasjeckani peršinov list i jaja, posolite, popaprite i izmiješajte u povezanu smjesu.

 

Prosjek: 4 (+297)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)