Okruglice od mesa
Sastojci:
- 1 1/4 l govedske juhe
- 4 dag masti
- 1 jaje
- sol
- papar
- 10 dag mesnih ostataka
- 1 dag luka
- 1 dag masti zeleni peršin
- 2 dag mrvica
priprema:
Ostaci kuhana ili pečena mesa se fino na sitno narežu. Mast se miješa dok ne postane pjenasta, u nju se razbije jaje, stavi fino meso i na masti ispržen fino isjeckani luk i zeleni peršin. Na kraju se dodaju mrvice, soli se i papri, rade se okruglice i ukuhaju u juhu.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): okruglice od mesa / mesno jelo
- Sastojci: zeleni peršin / sol / papar / mrvice / mesni ostaci / mast / luk / jaje / goveđa juha
obavezno si spremim recept za tako praktične ideje i načine na koje možemo iskoristiti ostatak "jučerašnjeg ručka". Nikad se ne bih sjetila da od ostataka mesa napravim nešto što će u juhi sljedeći dan biti ukusnije od bilo kojih rezanaca ili noklica. Moji ukućani meso iz juhe malo pojedu prvi dan uz juhu, a drugi dan ostane pa treći dan uglavnom bacim. No,sad će se to promjeniti (^3^)