Okruglice s pilećom jetricom

recepti_bez_slike
3 kriške suhog kruha (bez korice) 2 jaja 4 pileće jetrice 1 češanj češnjaka 1 žlica masti ili margarina brašno po potrebi 10 dag krušnih mrvica 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, papar, sol Priprema: Kruh narežite na kockice, popržite ga na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ga stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nastrugana jetrica, nasjeckani i zgnječeni češnjak, vegetu, papar, sol, jednu žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijestite tijesto, ni mekano a niti pretvrdo, Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhaj te do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastorn žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Ove okruglice su dobre kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pirjano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća. Moji doma ih obožavaju.

Sastojci:

  • 3 kriške suhog kruha (bez korice)
  • 2 jaja
  • 4 pileće jetrice
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica masti ili margarina
  • brašno po potrebi
  • 10 dag krušnih mrvica
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, vegeta, papar, sol

Priprema:

Kruh narežite na kockice, popržite ga na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ga stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nastrugana jetrica, nasjeckani i zgnječeni češnjak, vegetu, papar, sol, jednu žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijestite tijesto, ni mekano a niti pretvrdo, Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhaj te do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastorn žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama.

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)