3 kriške suhog kruha (bez korice)
2 jaja
4 pileće jetrice
1 češanj češnjaka
1 žlica masti ili margarina
brašno po potrebi
10 dag krušnih mrvica
1 grančica peršinovog lista
ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Kruh narežite na kockice, popržite ga na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ga stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nastrugana jetrica, nasjeckani i zgnječeni češnjak, vegetu, papar, sol, jednu žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijestite tijesto, ni mekano a niti pretvrdo, Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhaj te do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastorn žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+2)
Ove okruglice su dobre kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pirjano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća. Moji doma ih obožavaju.
Sastojci:
- 3 kriške suhog kruha (bez korice)
- 2 jaja
- 4 pileće jetrice
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica masti ili margarina
- brašno po potrebi
- 10 dag krušnih mrvica
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Kruh narežite na kockice, popržite ga na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ga stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nastrugana jetrica, nasjeckani i zgnječeni češnjak, vegetu, papar, sol, jednu žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijestite tijesto, ni mekano a niti pretvrdo, Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhaj te do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastorn žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama.