Okruglice sa šljivama

recepti_bez_slike
1 kg krumpira 20 dag brašna 1 jaje 1 žlicu masti ili margarina 40 dag šljiva 10 dag šećera u kockama 15 dag krušnih mrvica 1 žličica cimeta ulje, šećer, sol Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, još topao ogulite i protisnite kroz tijesak za krumpir. U posve ohlađeni krumpir dodajte mast ili margarin, jaje, brašno i malo soli pa umijesite tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci na debljinu 1/2 cm i narežite na kvadrate 5x5 cm. Na svaki kvadrat stavite po jednu očišćenu šljivu, a na mjesto koštice, stavite komadić šećera u kocki. Šljive dobro omotajte sa svih strana oblikujući okruglicu. Tada ih spustite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Kuhane okruglice pažljivo ocijedite, stavljajte ih u zdjelu, svaki red prelijte vrućim uljem, pospite poprženim mrvicama i pospite šećerom pomiješanim s cimetom. . Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2) ‹ Okruglice sa marelicama na češki način najbolji recept Okruglice sa šljivama ›
Zapravo se radi o knedlama uz neke sitne preinake.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 20 dag brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlicu masti ili margarina
  • 40 dag šljiva
  • 10 dag šećera u kockama
  • 15 dag krušnih mrvica
  • 1 žličica cimeta
  • ulje, šećer, sol

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, još topao ogulite i protisnite kroz tijesak za krumpir. U posve ohlađeni krumpir dodajte mast ili margarin, jaje, brašno i malo soli pa umijesite tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci na debljinu 1/2 cm i narežite na kvadrate 5x5 cm. Na svaki kvadrat stavite po jednu očišćenu šljivu, a na mjesto koštice, stavite komadić šećera u kocki. Šljive dobro omotajte sa svih strana oblikujući okruglicu. Tada ih spustite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Kuhane okruglice pažljivo ocijedite, stavljajte ih u zdjelu, svaki red prelijte vrućim uljem, pospite poprženim mrvicama i pospite šećerom pomiješanim s cimetom.

.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)