Parfe-torta
Sastojci:
- Biskvit od 5 jaja
- rum
Krema:
- 25 dag maslaca
- 25 dag šećera u prahu
- 6 žumanjaka
- 10 dag čokolade
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera u prahu
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Smjesu za lagani biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za tortu, a od drugog četvorinu, kako bi mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom. Krema: Maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim dodavajte miješajući 1 po 1 žumanjak i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu. Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak da očvrsne. Izvadite je iz kalupa na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / parfe torta / torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer u prahu / šećer / rum / maslac / jaja / čokolada