Pikantni popečci
Sastojci:
- 3/4 kg svinjetine
- 1 dl vina
- 1 žlica pasirane rajčice
- sol, papar
- 5 dkg luka
- 1 limun
- 5 dkg masti
- crvena paprika
- voda
- 1 dl vrhnja
- 3 dkg brašna
- 2 žlice senfa
- 1 žumanjak
Priprema:
Svinjetina se izreže u popečke, istuče, soli, papri, umoči u brašno i naglo ispeče na masti. Kad su svi popečci pečeni, stavi se na istu mast nasjeckani luk, pa kad ovaj požuti, doda se malo crvene paprike. Zatim se na to slože popečci, doda senfa, rajčice, sitno nasjeckane korice i malo soka od limuna i vode, pa se pokriveno pirja. Dolijeva se razvodnjenim vinom, pa kad je meso mekano, doda se 1 dl kiselog vrhnja, u kojem smo razmutili 1 žumanjak, te se pusti da prokuha.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: kiselo vrhnje