60 dag mlade mrkve
1 glavica luka
2 dl kiselog vrhnja
1 žličica šećera
3 grančice kopra
Maslac
Vegeta
sol
Postupak pripreme
Na maslacu popržite nasjeckani luk pa dodajte očišćenu mrkvu narezanu na kolutove. Posolite, pospite šećerom i vegetom, pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da mrkva posve omekša. Tada pospite nasjeckanim koprom, dodajte kiselo vrhnje i izmiješajte, pa lagano prokuhajte. Ovako pripravljenu mrkvu poslužite s pireom od krumpira uz kuhano meso, perad ili libu.
Savjet: Mrkvu možete očistiti, a da je ne oštetite, ako za struganje umjesto oštrice koristite tupu stranu noža. Posve mladu mrkvu ne treba strugati. Dovoljno je da je temeljito iščetkate pod mlazom hladne vode.
Povrće od kojega se jede dio što raste pod zemljom (primjerice mrkva, peršin) pere se pod mlazom hladne vode, a ono od kojega se jede nadzemni dio - pod mlazom mlake vode.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+647)
Sastojci
- 60 dag mlade mrkve
- 1 glavica luka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žličica šećera
- 3 grančice kopra
- Maslac
- Vegeta
- sol
Postupak pripreme
Na maslacu popržite nasjeckani luk pa dodajte očišćenu mrkvu narezanu na kolutove. Posolite, pospite šećerom i vegetom, pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da mrkva posve omekša. Tada pospite nasjeckanim koprom, dodajte kiselo vrhnje i izmiješajte, pa lagano prokuhajte. Ovako pripravljenu mrkvu poslužite s pireom od krumpira uz kuhano meso, perad ili libu.
Savjet: Mrkvu možete očistiti, a da je ne oštetite, ako za struganje umjesto oštrice koristite tupu stranu noža. Posve mladu mrkvu ne treba strugati. Dovoljno je da je temeljito iščetkate pod mlazom hladne vode.
Povrće od kojega se jede dio što raste pod zemljom (primjerice mrkva, peršin) pere se pod mlazom hladne vode, a ono od kojega se jede nadzemni dio - pod mlazom mlake vode.