Pirjana svinjska rebra sa šampinjonima
Vrlo jednostavno i brzo, a ukusno jelo!
Sastojci:
- 50 dag svinjskih rebara
- 25 dag šampinjona
- 2 glavice luka
- 1 žlica pirea od rajčice
- 1/4 žličice mljevene crvene paprike (slatke)
- ulje, papar, sol
Priprema:
Šampinjone pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasječena rebra, posolite, popaprite, pa uz zalijevanje toplom vodom pirjajte da rebra potpuno omekšaju. Onda dodajte narezane šampinjone i zajedno pirjajte oko 15 minuta. Na kraju dodajte pire od rajčice, pospite mljevenom paprikom i sve zajedno pirjajte 5 minuta. Poslužite uz kuhane slane krumpire i zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina / mesno jelo
- Sastojci: ulje / svinjska rebrica / sol / šampinjoni / pire od rajčice / paprike / luk