Pirjano meso u komadu

recepti_bez_slike
Pirjana govedina s madeira-umakom  3/4 kg govedine od buta  2 dkg brašna  3 dkg masti voda  15 dkg luka  2 žlice madeire ili vina  sol, papar  5 dkg slanine Priprema: Govedina se opere i malo tuče, našpika izrezana slanina, soli i papri te stavi na mast na kojoj se ispržio nasjeckani luk i preostala slanina. Poslije se posipa brašnom i pusti da zažuti. Meso se dolijeva vodom i pirja dok ne bude mekano. Poslije se doda malo vode, madeire i pusti da provri. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+652)

Sastojci:

Pirjana govedina s madeira-umakom 

  • 3/4 kg govedine od buta 
  • 2 dkg brašna 
  • 3 dkg masti voda 
  • 15 dkg luka 
  • 2 žlice madeire ili vina 
  • sol, papar 
  • 5 dkg slanine

Priprema:

Govedina se opere i malo tuče, našpika izrezana slanina, soli i papri te stavi na mast na kojoj se ispržio nasjeckani luk i preostala slanina. Poslije se posipa brašnom i pusti da zažuti. Meso se dolijeva vodom i pirja dok ne bude mekano. Poslije se doda malo vode, madeire i pusti da provri.

Prosjek: 4 (+652)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)