35 dkg brašna
15 dkg pasiranog i kuhanog krumpira
10 dkg margarina
1 i pola dl mlijeka
2 žutanjka
1 germa
malo soli
Umjesiti u glatko tjesto, razvaljati na pola centimetara i rezati na kvadrate veličina po želji. Na svaki kvadratić staviti žločicu sira zamotati, dobro prstima stisnuti krajeve. Slagati na pobrašnjelu dasku. Kada se potroši sve tjesto može se odmah stavljati pržiti u duboko ulje. Piroške pašu uz vino i kavu. Ja prakticiram ABC sir ono veće pakiranje.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Potrebno za tjesto
- 35 dkg brašna
- 15 dkg pasiranog i kuhanog krumpira
- 10 dkg margarina
- 1 i pola dl mlijeka
- 2 žutanjka
- 1 germa
- malo soli
Umjesiti u glatko tjesto, razvaljati na pola centimetara i rezati na kvadrate veličina po želji. Na svaki kvadratić staviti žločicu sira zamotati, dobro prstima stisnuti krajeve. Slagati na pobrašnjelu dasku. Kada se potroši sve tjesto može se odmah stavljati pržiti u duboko ulje. Piroške pašu uz vino i kavu. Ja prakticiram ABC sir ono veće pakiranje.