Povrtna zelena pizza

Autor: mamica   (palac x 53953) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
350 g brašna ( malo oštrog, malo mekog) vrećica instant kvasca 2 dl mlake vode sol žlica ulja Nadjev: 400 g osguljene mesnate isjeckane rajčice 2 cvjetiča brokule 2 male tikvice 50 g zrnja graška stručak šparoga 4 mlada luka 75 g sira 1 dl maslinovog ulja 2 režnja češnjaka 10 listića svježeg bosiljka sol papar Priprema: izmješajte brašno s kvascem. Dodajte ulje, pa mlaku posloljenu vodu i umijesite glatko tijesto. U jednu posudu pospite brašno ostavite tijesto da se digne. Nakon što tijesto uzraste, razvaljajte ga, pa prenesite u namašćen pleh i razvucite cijelom površinom. Predinstajte rajčicu kojom ćete premazati tijesto, zajedno sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Složite narezane prokuhane brokule, šparoge, grašak i tikvice. Rasporedite preko toga sir, začinite bosiljkom, češnjakom, pa dodajte sol i papar, i maslinovo ulje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 tak minuta. Pizzi možete dodati po želji i gljive i masline. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+439)
Pizza ne mora nužno biti nezdrava, kalorična ni asocirati na fast food. Ovo je zdrava pizza!

Tijesto:

  • 350 g brašna ( malo oštrog, malo mekog)
  • vrećica instant kvasca
  • 2 dl mlake vode
  • sol
  • žlica ulja

Nadjev:

  • 400 g osguljene mesnate isjeckane rajčice
  • 2 cvjetiča brokule
  • 2 male tikvice
  • 50 g zrnja graška
  • stručak šparoga
  • 4 mlada luka
  • 75 g sira
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 10 listića svježeg bosiljka
  • sol
  • papar

Priprema:

izmješajte brašno s kvascem. Dodajte ulje, pa mlaku posloljenu vodu i umijesite glatko tijesto. U jednu posudu pospite brašno ostavite tijesto da se digne. Nakon što tijesto uzraste, razvaljajte ga, pa prenesite u namašćen pleh i razvucite cijelom površinom. Predinstajte rajčicu kojom ćete premazati tijesto, zajedno sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Složite narezane prokuhane brokule, šparoge, grašak i tikvice. Rasporedite preko toga sir, začinite bosiljkom, češnjakom, pa dodajte sol i papar, i maslinovo ulje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 tak minuta. Pizzi možete dodati po želji i gljive i masline.
Prosjek: 4 (+439)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)