Povrtna zelena pizza
Pizza ne mora nužno biti nezdrava, kalorična ni asocirati na fast food. Ovo je zdrava pizza!
Tijesto:
- 350 g brašna ( malo oštrog, malo mekog)
- vrećica instant kvasca
- 2 dl mlake vode
- sol
- žlica ulja
Nadjev:
- 400 g osguljene mesnate isjeckane rajčice
- 2 cvjetiča brokule
- 2 male tikvice
- 50 g zrnja graška
- stručak šparoga
- 4 mlada luka
- 75 g sira
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 10 listića svježeg bosiljka
- sol
- papar
Priprema:
izmješajte brašno s kvascem. Dodajte ulje, pa mlaku posloljenu vodu i umijesite glatko tijesto. U jednu posudu pospite brašno ostavite tijesto da se digne. Nakon što tijesto uzraste, razvaljajte ga, pa prenesite u namašćen pleh i razvucite cijelom površinom. Predinstajte rajčicu kojom ćete premazati tijesto, zajedno sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Složite narezane prokuhane brokule, šparoge, grašak i tikvice. Rasporedite preko toga sir, začinite bosiljkom, češnjakom, pa dodajte sol i papar, i maslinovo ulje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 tak minuta. Pizzi možete dodati po želji i gljive i masline.