Rezanci s ribom na dalmatinski način
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 10 dag konzervirane tunjevine
- 3 usoljene srdele
- 5 rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 1 grančica peršinovog lista
- maslinovo ulje
- sol
postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite kosani češnjak, dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice pa zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte dobro oprane, očišćene i usitnjene srdele, a nakon toga i tunjevinu narezanu na komadiće i kratko zajedno pirjajte. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Skuhane rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanom ribom i rajčicom, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano izmiješajte. Na kraju jelo pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / dalmatinska kuhinja