Teleća plućica na kiselo
Sastojci:
- 3/4 kg plućica
- slana voda
- ocat
- 4 dkg peršina
- 4 dkg mrkve
- 2 dkg luka
- cijeli papar
- lovorov list
- 5 dkg masti
- 5 dkg brašna
- 1 kocka šećera
- 1 dkg luka
- zeleni peršin
- sok i korice od limuna
- sol
- papar
Priprema:
Plućica se očiste, operu te u slanoj i kiseloj vodi kuhaju sa zelenjem, lukom, lovorom i cijelim paprom. Kad su mekana, izrežu se na rezance. U međuvremenu se napravi zapreška s kockom šećera. Zatim se stavi sitno narezani luk i zeleni peršin, dolije juhom u kojoj su se kuhala plućica, doda malo soka od limuna i ribane korice, soli se i papri te na kraju dodaju izrezana plučica.
Dodati peršin, limun.
- Sastojci: lovorov list