Teleći kotleti u umaku od šampinjona
Ovo jelo je moja mama često radila u svečanim prilikama i uvijek ostavila goste oduševljenima!
Sastojci:
- 4 teleća kotleta
- 25 dag šampinjona
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 dl slatkog vrhnja
- 1 žličica šeri brendija
- 1 grančica peršinovog lista
- maslac, papar, sol
Priprema:
Kotlete natucite batićem za meso, posolite, popaprite i naglo ispržite na maslacu s jedne i druge strane da lijepo porumene. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na istoj masnoći (dodajte još malo maslaca) popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, posolite, popaprite i pirjajte oko 15 minuta. Zatim dodajte šeribrendi, zajedno pirjajte 1-2 minute, pa umiješajte slatko vrhnje i nasjeckani peršinov list. U plitku zdjelu složite pržene kotlete i prelijte pirjanim šampinjonima. Poslužite uz pirjanu mladu mrkvu i zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): teletina / mesno jelo
- Sastojci: teleći kotleti / sol / slatko vrhnje / šampinjoni / peršinov list / maslac / luk / češnjak / brendi