Teletina u kotliću
Dakle ovo je izvrsno jelo, a inače tatin specijalitet. Kaže da ima još jedan tajni sastojak mada sam recept našla među njegovim receptima i sigurna sam da je to sve. Ali dobro, neka bude, male tajne velikih majstora.
Sastojci:
- 1,20 kg teletine
- 50 dag mladog ulja
- 50 dag rajčica
- 50 dag paprika
- 50 dag šampinjona
- ulje
- sol
- žlica crvene paprike
- 30 dag patliđana
- 4 dag peršina
- 6 dag češnjaka
Priprema:
Narežite meso na komadiće, posolite ga i naglo prepecite na vrućem ulju u kotliću. Kad ispržite meso, premjestite ga u drugu zdjelu, a na preostaloj masnoći pirjajte luk, papriku, patliđan, rajčice i šampinjone. U pirjano povrće u kotliću vratite natrag meso. Sada dodajte još češnjaka i peršina. Sve zajedno dobro izmješajte, dodajte još soli i crvenu papriku. Ostavite još nekoliko minuta kotlić na vatri da se sve zajedno ukusno umiješa.