Torta od oraha

recepti_bez_slike
6 jaja  14 dag šećera  14 dag oraha  5 dag mrvica  rum  Sastojci za kremu:  10 dag maslaca  5 dag šećera u prahu  7 dag oraha  3 žlice jake crne kave  malo oraha mljevenih za ukras  Priprema: žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe, rum i mrvice. Na kraju umiješajte lagano čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u kalup za tortu koji ste prethodno namazali i posipali mrvicama. Pecite na temperaturi od 185°C  oko 50 min. Pečenu tortu ohladite u isključenoj i otvorenoj pećnici. Tortu razrežite i nadjenite kremom, a dijelom kreme premažite je izvana i pospite mljevenim orasima.  Krema: Maslac sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte mljevene orahe i ohlađenu crnu kavu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+101)
Budite oprezni s ovom tortom, nije baš najjednostavnija za napraviti.

Sastojci za smjesu: 

  • 6 jaja 
  • 14 dag šećera 
  • 14 dag oraha 
  • 5 dag mrvica 
  • rum 

Sastojci za kremu: 

  • 10 dag maslaca 
  • 5 dag šećera u prahu 
  • 7 dag oraha 
  • 3 žlice jake crne kave 
  • malo oraha mljevenih za ukras 

Priprema:

žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe, rum i mrvice. Na kraju umiješajte lagano čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u kalup za tortu koji ste prethodno namazali i posipali mrvicama. Pecite na temperaturi od 185°C  oko 50 min. Pečenu tortu ohladite u isključenoj i otvorenoj pećnici. Tortu razrežite i nadjenite kremom, a dijelom kreme premažite je izvana i pospite mljevenim orasima. 

Krema: Maslac sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte mljevene orahe i ohlađenu crnu kavu.

Prosjek: 4 (+101)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)