Torta od oraha
Budite oprezni s ovom tortom, nije baš najjednostavnija za napraviti.
Sastojci za smjesu:
- 6 jaja
- 14 dag šećera
- 14 dag oraha
- 5 dag mrvica
- rum
Sastojci za kremu:
- 10 dag maslaca
- 5 dag šećera u prahu
- 7 dag oraha
- 3 žlice jake crne kave
- malo oraha mljevenih za ukras
Priprema:
žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe, rum i mrvice. Na kraju umiješajte lagano čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u kalup za tortu koji ste prethodno namazali i posipali mrvicama. Pecite na temperaturi od 185°C oko 50 min. Pečenu tortu ohladite u isključenoj i otvorenoj pećnici. Tortu razrežite i nadjenite kremom, a dijelom kreme premažite je izvana i pospite mljevenim orasima.
Krema: Maslac sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte mljevene orahe i ohlađenu crnu kavu.