1 kg cvjetače
zeleni peršin
4 dkg masti
sol i papar
3 dkg brašna
1/2 dl vrhnja
Priprema:
Cvjetača se očisti i kuha u slanoj vodi. Kad je kuhana, razdijeli se na cvjetiće, stavi na zaprešku i kuha. Zeleni peršin se sitno nasjecka. Varivo se soli i papri te doda kiselo vrhnje i zeleni peršin.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+2)
Sastojci:
- 1 kg cvjetače
- zeleni peršin
- 4 dkg masti
- sol i papar
- 3 dkg brašna
- 1/2 dl vrhnja
Priprema:
Cvjetača se očisti i kuha u slanoj vodi. Kad je kuhana, razdijeli se na cvjetiće, stavi na zaprešku i kuha. Zeleni peršin se sitno nasjecka. Varivo se soli i papri te doda kiselo vrhnje i zeleni peršin.