1 kg prokulice
2 dkg luka
4 dkg masti
sol
papar
3 dkg brašna
1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Prokulica se izreže u rezance, blanšira i nakon nekoliko minuta se stavi u drugu toplu vodu kuhati. Kad je mekana, stavi se na zapreška na kojoj se ispržio sitno nasjeckani luk. Soli se i papri te kuha. Neposredno pred serviranje doda se kiselo vrhnje.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+333)
Sastojci:
- 1 kg prokulice
- 2 dkg luka
- 4 dkg masti
- sol
- papar
- 3 dkg brašna
- 1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Prokulica se izreže u rezance, blanšira i nakon nekoliko minuta se stavi u drugu toplu vodu kuhati. Kad je mekana, stavi se na zapreška na kojoj se ispržio sitno nasjeckani luk. Soli se i papri te kuha. Neposredno pred serviranje doda se kiselo vrhnje.