Pita od špinata i sira

ZG sirek se proizvodi isključivo od sirovog kravljeg mlijeka i to kao ocijeđeni ili lisnati zagrebački friški kravlji sir. Zagrebački sir je tradicionalni domaći svježi sir kojeg proizvode vrijedne ruke seoskih žena, naših dragih "kumica" koje nas svaki dan uveseljavaju ponudom ovih sireva na zagrebačkim tržnicama.
Sastojci:
- 2 kom tijesto za savijače
- 500 g sir kravlji svježi
- 1.5 kom vrhnje kiselo (12% masti)
- 500 g špinat
- 1 kom jaje kokošje (cijelo)
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema:
Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade.
U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće.
Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C.
Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-tak minuta prije posluživanja.
- Vaše oznake (tagovi): domaće / ukusno / zagrebački friški kravlji sir / ZG sirek
- Sastojci: svježi sir / vrhnje / sol / ulje / jaje / tijesto za savijače