Zimska mješana salata

recepti_bez_slike
1 kg zelenih paprika 
1 kg crvenih paprika 
2 kg luka 2 kg krastavaca
 2 kg zelenih rajčica 20 dag soli 3 dag šećera
 3 dl ulja 
3 lovoraova lista 10 dag hrena 
1 dl octa za kiseljenje (jakog) Priprema: Paprike, svježe krastavce, luk i zelene rajčice očistimo, operemo i narežemo na rezance. Vodi dodamo sol, šećer, ulje, lovorov list i ribani hren. Vodu sa začinima nalijemo u veliku posudu i kad zakuha istresemo u nju paprike, krastavce, luk i rajčice. Promješamo i kad zavrije, dolijemo ocat. Kuhamo još pet minuta. Ohlađeno povrće složimo u dobro oprane staklenke i prelijemo vodom u kojoj se kuhalo. Staklenke povežemo celofanom. Da povrće ne ispliva pritisnemo ga u salamuru drvenim prutićima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)

Sastojci:

1 kg zelenih paprika

1 kg crvenih paprika

2 kg luka
2 kg krastavaca

2 kg zelenih rajčica
20 dag soli
3 dag šećera

3 dl ulja

3 lovoraova lista
10 dag hrena

1 dl octa za kiseljenje (jakog)

Priprema:

Paprike, svježe krastavce, luk i zelene rajčice očistimo, operemo i narežemo na rezance. Vodi dodamo sol, šećer, ulje, lovorov list i ribani hren. Vodu sa začinima nalijemo u veliku posudu i kad zakuha istresemo u nju paprike, krastavce, luk i rajčice. Promješamo i kad zavrije, dolijemo ocat. Kuhamo još pet minuta. Ohlađeno povrće složimo u dobro oprane staklenke i prelijemo vodom u kojoj se kuhalo. Staklenke povežemo celofanom. Da povrće ne ispliva pritisnemo ga u salamuru drvenim prutićima.

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)