Kokošiji rižoto
Sastojci:
- 60 dag kokošijeg mesa
- 30 dag riže
- 1,5 dl ulja
- 20 dag luka
- 1 dag celera
- 20 dag svježe rajčice
- 0,5 dl bijelog vina
- 1 lovorov list
- 3 dag ribanog sira
- sol
- papar
Priprema:
Luk se nareže sitno i malo poprži na ulju. Očišćeno pileće meso se izreže na manje komade i stavi na luk pirjati da malo porumeni, zatim dodati sitno kosani celerov list, narezanu rajčicu, sol papar, lovor i vino. Sve zajedno pirjati uz povremeno miješanje. Po potrebi dolijevati vode sve dok meso ne omekša. Pustiti da tekućina ukuha, dodati rižu i doliti tople vode. Kuhati dok riža ne omekša. Poslužiti sa ribanim sirom.
- Vaše oznake (tagovi): rižoto
- Sastojci: pileće meso / celerov list / rajčice / lovorov list / luk / riža / vino / vode