Delicije morskih bisera

Autor: admin   (palac x 181085) |moji recepti

4
4 lijepe Jakobove kapice 4 velika jadranska škampa 100 g svježeg fileta jadranske tune bez kože 100 g svježeg fileta lubina bez kože 4 filirana slana inćuna 150 g matovilca i rikole sol papar 8 cherry rajčica 8 očišćenih crnih maslina 80 ml maslinova ulja aromatizirana ružmarinom 2 limuna 30 ml aromatiziranog octa 20 g kapara luk vlasac listovi bosiljka Način pripreme: Jakobove kapice očistite, mišić i ružičasti dio operite. Škampe očistite od glave i ljušture. Filete jadranske tune i lubina narežite na vrpce. Listove bosiljka narežite, pomiješajte s očišćenim matovilcem i rokulom te posložite na rashlađene porculanske tanjure. Na salatu posložite meso jakobovih kapica, repove škampa, narezane filete jadranske tune, lubina i filete slanih inćuna. Blago posolite, dodajte svježe mljeveni papar, nakapajte aromatiziranim djevičanskim maslinovim uljem, aromatiziranim octom. Pospite kaparima, ukrasite vlascem, crnim maslinama, kriškama limuna i narezanom cherry rajčicom. Savjet: Uz ovako raskošno predjelo poslužite prepečeni kukuruzni kruh, kuhani češnjak i djevičansko maslinovo ulje.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Recepti - 3 - slika

Potrebni sastojci za četiri osobe:

  • 4 lijepe Jakobove kapice
  • 4 velika jadranska škampa
  • 100 g svježeg fileta jadranske tune bez kože
  • 100 g svježeg fileta lubina bez kože
  • 4 filirana slana inćuna
  • 150 g matovilca i rikole
  • sol
  • papar
  • 8 cherry rajčica
  • 8 očišćenih crnih maslina
  • 80 ml maslinova ulja aromatizirana ružmarinom
  • 2 limuna
  • 30 ml aromatiziranog octa
  • 20 g kapara
  • luk vlasac
  • listovi bosiljka

Način pripreme:

Jakobove kapice očistite, mišić i ružičasti dio operite. Škampe očistite od glave i ljušture.
Filete jadranske tune i lubina narežite na vrpce.
Listove bosiljka narežite, pomiješajte s očišćenim matovilcem i rokulom te posložite na rashlađene porculanske tanjure. Na salatu posložite meso jakobovih kapica, repove škampa, narezane filete jadranske tune, lubina i filete slanih inćuna. Blago posolite, dodajte svježe mljeveni papar, nakapajte aromatiziranim djevičanskim maslinovim uljem, aromatiziranim octom. Pospite kaparima, ukrasite vlascem, crnim maslinama, kriškama limuna i narezanom cherry rajčicom.

Savjet:

Uz ovako raskošno predjelo poslužite prepečeni kukuruzni kruh, kuhani češnjak i djevičansko maslinovo ulje.
 

Prosjek: 4.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Viljam Cvek
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)