Delicije morskih bisera
Potrebni sastojci za četiri osobe:
- 4 lijepe Jakobove kapice
- 4 velika jadranska škampa
- 100 g svježeg fileta jadranske tune bez kože
- 100 g svježeg fileta lubina bez kože
- 4 filirana slana inćuna
- 150 g matovilca i rikole
- sol
- papar
- 8 cherry rajčica
- 8 očišćenih crnih maslina
- 80 ml maslinova ulja aromatizirana ružmarinom
- 2 limuna
- 30 ml aromatiziranog octa
- 20 g kapara
- luk vlasac
- listovi bosiljka
Način pripreme:
Jakobove kapice očistite, mišić i ružičasti dio operite. Škampe očistite od glave i ljušture.
Filete jadranske tune i lubina narežite na vrpce.
Listove bosiljka narežite, pomiješajte s očišćenim matovilcem i rokulom te posložite na rashlađene porculanske tanjure. Na salatu posložite meso jakobovih kapica, repove škampa, narezane filete jadranske tune, lubina i filete slanih inćuna. Blago posolite, dodajte svježe mljeveni papar, nakapajte aromatiziranim djevičanskim maslinovim uljem, aromatiziranim octom. Pospite kaparima, ukrasite vlascem, crnim maslinama, kriškama limuna i narezanom cherry rajčicom.
Savjet:
Uz ovako raskošno predjelo poslužite prepečeni kukuruzni kruh, kuhani češnjak i djevičansko maslinovo ulje.
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje
- Sastojci: sol / rajčica / papar / meso / maslinovo ulje / luk / kruh / češnjak