1 1/2 kg buče
4 dkg masti
3 dkg brašna
kumin
1/4 kg rajčice
12 dl kiselog vrhnja
sol
papar
ocat
priprema;
Buča se oguli, očisti od koštica i riba na ribežu u sitne rezance. Soli se, posipa kuminom, doda malo octa i pusti stajati. Poslije se napravi zaprška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, doda se sitno nasjeckanog luka, malo poprži i doda iscijeđena buča. Za to se vrijeme rajčica opere, mekano kuha i pasira te prelije buču i kuha. Prije serviranja doda se malo kiselog vrhnja i octa, ako je potrebno. Umjesto rajčice može se dodati sitno nasjeckani kopar.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+809)
Sastojci:
- 1 1/2 kg buče
- 4 dkg masti
- 3 dkg brašna
- kumin
- 1/4 kg rajčice
- 12 dl kiselog vrhnja
- sol
- papar
- ocat
priprema;
Buča se oguli, očisti od koštica i riba na ribežu u sitne rezance. Soli se, posipa kuminom, doda malo octa i pusti stajati. Poslije se napravi zaprška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, doda se sitno nasjeckanog luka, malo poprži i doda iscijeđena buča. Za to se vrijeme rajčica opere, mekano kuha i pasira te prelije buču i kuha. Prije serviranja doda se malo kiselog vrhnja i octa, ako je potrebno. Umjesto rajčice može se dodati sitno nasjeckani kopar.