1/2 kg fileka
4 dkg brašna
slana voda
zeleni peršin
10 dkg luka
sol, papar
2 glavice češnjaka
limun
10 dkg slanine
pasirana rajčica
4 dkg masti
parmezan
Priprema:
Fileki se dobro očiste, operu i mekano kuhaju u vodi. Fileke treba 3-4 sata polagano kuhati da postanu mekani, pa je zato dobro da se dan prije pretkuhaju. Kuhani fileki izrežu se na rezance. Slanina se sitno izreže, na masti poprži brašno, doda sitno nasjeckani luk i češnjak, dolije se hladnom vodom i pusti da zarije. Zatim se dodaju fileki i slanina, soli se i papri, dolije vodom u kojoj su se kuhali fileki i pusti pirjati. Na kraju se doda malo pasirana rajčica, prokuha, doda ribani parmezan, umiješa peršin, zatim servira s kriškama od limuna.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci:
- 1/2 kg fileka
- 4 dkg brašna
- slana voda
- zeleni peršin
- 10 dkg luka
- sol, papar
- 2 glavice češnjaka
- limun
- 10 dkg slanine
- pasirana rajčica
- 4 dkg masti
- parmezan
Priprema:
Fileki se dobro očiste, operu i mekano kuhaju u vodi. Fileke treba 3-4 sata polagano kuhati da postanu mekani, pa je zato dobro da se dan prije pretkuhaju. Kuhani fileki izrežu se na rezance. Slanina se sitno izreže, na masti poprži brašno, doda sitno nasjeckani luk i češnjak, dolije se hladnom vodom i pusti da zarije. Zatim se dodaju fileki i slanina, soli se i papri, dolije vodom u kojoj su se kuhali fileki i pusti pirjati. Na kraju se doda malo pasirana rajčica, prokuha, doda ribani parmezan, umiješa peršin, zatim servira s kriškama od limuna.