Pišinger-torta
Express torta s oblatnima...
Sastojci:
- 1 veći omot oblatna
Krema:
- 4 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 30 dag šećera
- 10 dag čokolade
- 30 dag maslaca
- 1/2 limunova soka
- 15 dag badema
- čokoladna glazura
priprema:
Pomoću okrugle posude izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, stavite je hladiti. Zatim umiješajte pjenasto izmiješani maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite hladiti pod opterećenjem. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom. Napomena: Važno je da su oblatne svježe.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / pišinger torta / oblatna torta / torte i slastice
- Sastojci: šećer / oblatne / maslac / limunov sok / jaja / čokoladna glazura / čokolada / bademi