1 kg ribe
25 dkg zelja
1/2 kg mahuna
češnjak
luk
1/2 kg rajčica
zeleni peršin
1/2 kg korabice
sol, papar, ulje
1/2 kg krumpira
voda
sok od limuna
Priprema:
Riba se očisti, opere i nakapa sokom od limuna. Povrće se očisti, izreže i složi u lonac. Doda se sitno nasjeckani luk, češnjak i peršin. Zalije se vodom, 1 žlicom ulja, soli i papri te kuha 3/4 sata. Nakon toga vremena doda se riba i kuha sasvim kratko vrijeme.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- 1 kg ribe
- 25 dkg zelja
- 1/2 kg mahuna
- češnjak
- luk
- 1/2 kg rajčica
- zeleni peršin
- 1/2 kg korabice
- sol, papar, ulje
- 1/2 kg krumpira
- voda
- sok od limuna
Priprema:
Riba se očisti, opere i nakapa sokom od limuna. Povrće se očisti, izreže i složi u lonac. Doda se sitno nasjeckani luk, češnjak i peršin. Zalije se vodom, 1 žlicom ulja, soli i papri te kuha 3/4 sata. Nakon toga vremena doda se riba i kuha sasvim kratko vrijeme.
ovo je odlično jelo! Ako nečeš zamjeriti, evo mog složenca u zamjenu za tvoje perfektno jelo!
Složenac od ribljeg fileta i povrća
Bijela riba, brokule, sir, krumpir... složite i zapecite. Dakle, sastojci:
2 fileta zamrznute bijele ribe
30 dag mrkve
20 dag krumpira
30 dag brokule
2 žlice limunova soka
režanj češnjaka
1/2 žličice miješanog začinskog bilja
4 žlice juhe
15 dag krupno naribanog ementalera
maslinovo ulje
sol, papar
Dobro opranu, posoljenu ribu skuhajte na pari i odmah nakapajte limunovim sokom.
Krumpire skuhajte u kori, ogulite i malo ohlađene narežite na tanke ploškice. Jednako narežite i skuhane mrkve. Na pari skuhajte cvjetove
okule pa posolite. Nauljite vatrostalnu posudu, na dno stavite ribu koju ćete nakapati maslinovim uljem i posuti začinskim biljem. Na ribu posložite povrće. U juhu umiješajte usitnjeni češnjak i preostali limunov sok, posolite, popaprite i pospite polovicom sira. Prelijte preko poslagane ribe i povrća. Pecite 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Pospite preostalim sirom i zapecite.