Špageti s tunjevinom na primorski način
Sastojci:
- 35 dag špageta
- 15 dag konzervirane tunjevine
- 15 dag vrganja
- 4 rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 1 dl bijelog vina
- 1 grančica peršinovog lista
- maslinovo ulje, papar, sol
postupak pripreme:
Špagete skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite nasjeckani češnjak, dodajte nasjeckani peršinov list i očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje i oguljene i narezane rajčice. Zajedno pirjajte oko 5 minuta. Onda zalijte vinom i malo prokuhajte pa dodajte na komadiće narezanu tunjevinu. Zajedno pirjajte oko 10 minuta. Nakon toga kuhanim špagetama dodajte ovu pripravljenu smjesu s vrganjima i tunjevinom i na laganoj vatri izmiješajte. Po potrebi dosolite. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): ulje / sol / maslinovo ulje / češnjak
- Sastojci: vrganji / ulje / tuna / špageti / sol / peršin / parmezan / papar / maslinovo ulje / češnjak / bijelo vino