Krpice sa šunkom

recepti_bez_slike
35 dag brašna 4 jaja 30 dag kuhane šunke 2 dl kiselog vrhnja 1 grančica peršinovog lista ulje vegeta papar sol Priprema: Od brašna, jednog jaja i malo posoljene vode zamijesite tijesto i razvaljajte ga što tanje. Pomoću valjka zatim tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se lomilo prilikom rezanja. Zatim tijesto pomoću valjka zavijte u roladu, prerežite po duljini i oštrim nožem narežite na veličine 2x2 cm. Nakon toga narezano tijesto kraće kuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Šunku narezanu na rezance pomiješajte sa 3 jaja, kiselim vrhnjem, nasjeckanim peršinovim listom, vegetom, paprom i solju. Tada u prikladnu nauljenu posudu istresite krpice, prelijte ih pripremljenom smjesom i izmiješajte. Odozgo prelijte sa žlicom-dvije ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite uz  zelenu salatu koju ste posuli naribanom mrkvom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+418)

Sastojci:

  • 35 dag brašna
  • 4 jaja
  • 30 dag kuhane šunke
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Od brašna, jednog jaja i malo posoljene vode zamijesite tijesto i razvaljajte ga što tanje. Pomoću valjka zatim tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se lomilo prilikom rezanja. Zatim tijesto pomoću valjka zavijte u roladu, prerežite po duljini i oštrim nožem narežite na veličine 2x2 cm. Nakon toga narezano tijesto kraće kuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Šunku narezanu na rezance pomiješajte sa 3 jaja, kiselim vrhnjem, nasjeckanim peršinovim listom, vegetom, paprom i solju. Tada u prikladnu nauljenu posudu istresite krpice, prelijte ih pripremljenom smjesom i izmiješajte. Odozgo prelijte sa žlicom-dvije ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite uz  zelenu salatu koju ste posuli naribanom mrkvom.

 

Prosjek: 5 (+418)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pekmez's

moram se pohvaliti da sam zahvaljujući ovom receptu počela sama raditi krpice kod kuće. Malo oštrog brašna, 1 jaje, voda i žliuca masti. zamijesim ne previše tvrdo i pustim da odstoji. Poslije ovako po receptu, ispadne prefino!!!!