Paprikaš od golubova
Kad sam prvi put probao ovo meso nisam mogao vjerovati kad sam shvatio da se radi o mesu goluba.
Sastojci:
- 2 goluba
- 1 dkg brašna
- 4 dkg masti
- sol, voda
- 20 dkg luka
- pasirana rajčica
- slanina
- crvena paprika
- 1 dl kiselog vrhnja
Postupak pripreme:
Na vruću mast stavi se sitno narezani luk i malo slanine, prži dok ne postane svijetložute boje te doda malo paprike. Očišćeni i na četiri dijela razrezani golubovi dodaju se na mast. Najprije se pirja u svome soku, zatim se pobrašni, a kad je brašno poprženo, dolije se vodom. Pirja se pokriveno dok ne bude mekano, te se zatim soli i papri.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): golub
- Sastojci: sol / slanina / pasirana rajčica / mast / luk / kiselo vrhnje / golub / crvena paprika / brašno