Vinski gulaš
Sastojci:
- 8 svinjskih kotleta
- 4 para kobasica za kuhanje
- 3 dl bijelog vina
- 15 dag masti
- dl ulja
- papar
- sol
Priprema:
Kotlete posolite i popaprite. Mješavinu masti i ulja zagrijte u posudi za kotlovinu, pa na dno posude u sredinu poslažite kotlete, a oko njh kobasice. Pustite da se sve zapeče s jedne i druge strane. Nakon toga kotlete s dna posude poslažite kao vijenac na obod posude, a u sredinu premjestite kobasice, ulijte vino i pirjajte, pa kada vino malo ispari, vratite kotlete u sredinu posude, posolite, popaprite, ulijte malo vode i sve zajedno pirjajte da tekućina ispari. Tada zapecite kotlete i kobasice. Kotlovinu - meso i kobasice, poslužite sa sokom u kojem su se pekli i kiselim feferonima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): vinski gulaš
- Sastojci: kobasice / mast / papar / sol / svinjski kotleti / ulje / vino